Alle Vragen

Boekingen
Wat houdt een optie precies in?
Indien je een optie hebt genomen op Caboose voor een bepaalde datum en iemand anders wil Caboose op die datum inhuren, dan nemen wij contact met je op en krijg je het eerste recht op het optreden. We vragen je dan ons binnen 24 uur te laten weten of je ons wilt boeken.
Hoe gaat het in zijn werk als we jullie willen boeken?
Als je ons wilt boeken, maken we een contract op, waar alle belangrijke zaken in staan. Dan is het voor iedereen duidelijk wat we van elkaar verwachten en waar en wanneer het optreden plaats vindt. Mochten er in de loop van de tijd nog wat wijzigingen optreden, dan is dat uiteraard geen probleem. Een voorbeeldcontract vind je hier.
Kunnen we Caboose live zien en horen?
Het is altijd mogelijk om te komen luisteren als wij repeteren. Daar hebben we voldoende tijd om alle eventuele vragen te beantwoorden. Als je dat wilt, bel dan even. Voor eventuele openbare optredens kijk je even op onze Concertagenda pagina. Om te kijken naar een besloten live optreden is vaak wat moeilijker. Veel van onze optredens zijn besloten (zoals een bruiloft of personeelsavond). In overleg met jou alsook de boeker van het betreffende besloten feest, kunnen we je uitnodigen (een gedeelte van) het feest bij te wonen.
Treden jullie ook op doordeweekse dagen op?
In principe niet. Caboose is te boeken voor optredens op vrijdag en zaterdag. Maar uitzonderingen blijven altijd mogelijk in goed overleg.
Is het mogelijk om een optie te nemen op Caboose?
Ja. Als je serieus overweegt om Caboose als band in te huren, maar je wilt (bijvoorbeeld) nog naar een andere band kijken, dan kan je een optie voor twee weken nemen. Ben je er na deze periode nog niet uit, dan kan je de optie verlengen.
Het optreden zelf
Wat gebeurt er na afloop van het optreden?
Dan komen we soms nog een keertje het podium op voor een toegift ;-). In overleg kunnen we een laatste nummer afspreken, bijvoorbeeld als er sprake is van een bruiloftsfeest waarbij het bruidspaar op een bepaald nummer de zaal wil verlaten. We nemen na afloop van ons optreden meestal een korte pauze, en beginnen dan met afbouwen. Na het optreden moeten we ongehinderd het instrumentarium op het podium kunnen afbouwen. Indien dit om welke reden dan ook niet mogelijk is, dan horen we dat graag van te voren van je. De betaling van het optreden vindt direct na afloop van het optreden plaats, contant, tenzij anders is afgesproken.
Kunnen wij gebruik maken van de geluidinstallatie van Caboose?
Als familie, vrienden of kennissen tijdens het feest een stukje willen opvoeren en daar onze geluidsinstallatie voor nodig hebben dan kan hier gewoon gebruik van worden gemaakt. Uiteraard zorgt iemand van de band voor de bediening. U kunt een CD meebrengen en deze bij ons draaien. Let er wel op dat onze cd speler soms geen zelfgebrande CD's leest. Neem dan voor de zekerheid een portable CD player mee, die kunt u bij ons aansluiten. Indien nodig stellen wij ook 1 of 2 microfoons ter beschikking.
Wat gebeurt er na afloop van het optreden?
Dan komen we soms nog een keertje het podium op voor een toegift ;-). In overleg kunnen we een laatste nummer afspreken, bijvoorbeeld als er sprake is van een bruiloftsfeest waarbij het bruidspaar op een bepaald nummer de zaal wil verlaten. We nemen na afloop van ons optreden meestal een korte pauze, en beginnen dan met afbouwen. Na het optreden moeten we ongehinderd het instrumentarium op het podium kunnen afbouwen. Indien dit om welke reden dan ook niet mogelijk is, dan horen we dat graag van te voren van je. De betaling van het optreden vindt direct na afloop van het optreden plaats, contant, tenzij anders is afgesproken.
Kan ik zelf pauzemuziek meenemen?
Mocht je specifieke wensen hebben ten aanzien van de pauzemuziek, dan is het altijd mogelijk om zelf de pauzemuziek op CD aan te leveren. Hou er wel rekening mee, dat de CD “van begin tot einde” wordt gespeeld. Wij zullen niet fungeren als “DJ”.
Wat gebeurt er als één van de bandleden ziek is?
Caboose bestaat sinds 1995. En in de tijd dat wij bestaan hebben wij nog nooit verstek laten gaan. Hoofdpijn of een zere keel is voor ons geen reden om het optreden niet door te laten gaan. Indien toch iemand zodanig ziek is, dat het niet mogelijk is om op te treden kennen wij voldoende collega-muzikanten, zodat het praktisch altijd mogelijk is om een volwaardige vervanger in te zetten.
Hoe lang voordat het optreden begint komen jullie?
Meestal zorgen we dat we er minimaal twee uur voordat de zaal opengaat zijn. We kunnen dan in alle rust opbouwen, soundchecken, en het podium netjes er laten uitzien voordat de zaal opengaat.
Er zijn al gasten in de zaal voorafgaand aan het optreden. Is dat een probleem?
Op zich niet, we moeten dan samen zoeken naar een oplossing. Het is onprettig voor publiek en band als er opgebouwd wordt en geluid wordt getest terwijl gasten al aanwezig zijn. Een mogelijkheid is dat we eerder komen, of dat gewerkt wordt met een tweede zaal waar de gasten tijdens het opbouwen een activiteit ondernemen.
Hoe lang spelen jullie en hoe lang zijn de pauzes die jullie nemen?
Wij spelen steeds zo ongeveer 45 minuten en nemen dan 20 minuten pauze. Een optreden van bijvoorbeeld 4 uur bestaat dan uit drie sets van zo’n 45 minuten, plus nog eventuele toegiften. Mochten er andere activiteiten plaatsvinden tussen de sets door (bijvoorbeeld “stukjes”), dan kunnen we in overleg prima onze speeltijden en pauzes aanpassen.
Het verloop van de avond moet worden afgestemd met een ceremoniemeester, kan dat?
Natuurlijk kan dat. Vóór en tijdens de avond kan het bijzonder prettig werken, als de lopende gang van zaken kan worden afgestemd met iemand die dat speciaal voor die avond doet. Sein ons echter wel van tevoren in, zodat we weten met wie wij te maken krijgen.
Verzorgen jullie muziek gedurende de pauzes?
Ja, wij zorgen er voor dat er gedurende de pauzes muziek te horen is. Het betreft muziek van verzamelalbums op CD, die goed aansluiten bij het repertoire van de band. Het feest loopt zo door, terwijl mensen ook de mogelijkheid hebben even te praten of een drankje te halen.
Repertoire
We willen een nummer heel erg graag door jullie laten spelen, kan dat?
Als het even kan, willen we als coverband natuurlijk graag aan dit verzoek voldoen. Voorwaarde is wel, dat wij dit voldoende bijtijds weten (dus geef het ons zo snel mogelijk door) en dat het een nummer is, dat past bij onze stijl van spelen (en ons instrumentarium).
Hebben we invloed op de nummers die jullie tijdens het optreden spelen?
Caboose is een coverband die een ruime ervaring heeft om op basis van het repertoire een feestje van de avond te maken. Mocht je binnen het repertoire voorkeur hebben voor bepaalde nummers, of mochten er een paar nummers in het repertoire zitten waar je toevallig een hekel aan hebt, dan zullen wij hier uiteraard rekening mee houden.
Podium
Heeft Caboose een podium nodig?
Ja. In onze ervaring komt een coverband en een feest beter tot zijn recht als iedereen zicht heeft op de zangeressen en de blazers die tot het uiterste gaan om het publiek mee te laten doen met hun “showballet”.
Wat zijn verdere podium eisen van Caboose?
Het is fijn als het podium via zij-of achterkant verlaten kan worden, om niet via de zaal naar de kleedkamer te hoeven. Het is echter geen vereiste. Als het podium/de zaal op een andere verdieping is dan de parkeerplaats, moet er een lift zijn voor het verplaatsen van de apparatuur.
Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?
Het podium moet ten minste 6 meter breed en tenminste 4 meter diep zijn. Een diepte van 5 meter werkt nog beter voor ons. Een stahoogte vanaf podiumhoogte gemeten van minimaal 2,40m. Is er geen podium, of is het podium niet groot genoeg, dan kan je eenvoudig podiumdelen huren via (feest)verhuurbedrijven zoals Boels (www.boels.nl). Laat de ruimte niet toe om dit formaat podium op te bouwen, neem dan contact met ons op. Wellicht dat de band een andere opstelling kan aannemen zodat op jouw formaat podium toch kan worden opgetreden.
Lokatie
Aan welke eisen moet een kleedkamer voldoen?
De kleedkamer moet afsluitbaar zijn. Er moet ruimte (en dito stoelen) zijn voor 11 personen (bandleden + geluidstechnici). Het is fijn als er een spiegel aanwezig is en een koelkast met (non-alcoholische) dranken.
Hebben jullie een kleedkamer nodig?
Ja, we hebben een ingerichte en afsluitbare kleedkamer nodig met ruimte voor tenminste 11 personen (bandleden + geluidstechnici). Het is fijn als er een spiegel aanwezig is en een koelkast met (non-alcoholische) dranken.
Is afstand voor Caboose een bezwaar?
Wij hebben geen bezwaar tegen reisafstanden. Het hoort erbij. Wij reizen altijd samen in onze bandbus en dat is altijd gezellig. Wij vragen wel een kilometer toeslag.
Er is niet voldoende elektriciteit voorhanden, wat nu?
Via een aggregaat op de plek van het optreden kan voldoende stroom beschikbaar worden gesteld. Wij verzorgen dit niet zelf. Indien je van een aggregaat gebruik wilt maken, dien je dit zelf te verzorgen.
Hoeveel elektriciteit heeft Caboose nodig?
Een goede stroomvoorziening (2 x 16 Ampère, aarde en nul) met aansluitingen aan beide kanten van het podium.
Het instrumentarium moet via een trap of een lift naar boven. Is dat een bezwaar?
Liften zijn geen probleem. Wel dienen wij dit van tevoren te weten in verband met de extra tijd die het zal kosten om het instrumentarium te versjouwen. Trappen zijn wel bezwaarlijk (en dan alleen als er geen lift is). Afhankelijk van de hoeveelheid extra tijd die ons dit gaat kosten, rekenen wij in overleg een meerprijs van 200 euro. Het kan ook zijn dat wij vragen om extra sjouwhulp van de zijde van jullie als opdrachtgever, voor en na afloop van het optreden. In dat geval is het belangrijk dat deze personen zich als “BOB” gedragen en dus niet beschonken zijn ;-)
Het is niet mogelijk om voor de deur uit te laden met de spullen van de band. Wat dan?
Als er obstakels zijn (zoals kasteelpoorten, ophaalbruggen, voetgangersgebied, klappaaltjes, een onverharde weg) is dat op zich niet een probleem. Wel dienen wij dit van tevoren te weten in verband met de extra tijd die het zal kosten om het instrumentarium te versjouwen. Afhankelijk van de hoeveelheid extra tijd die ons dit gaat kosten, rekenen wij in overleg een meerprijs van 200 euro.